Featured Article

Kebas kaki dan tangan hilang dengan kalsium shaklee

Assalammualaikum dan selamat pagi ..kak tim ke udara lagi ..setelah seminggu ni sibuk dengan perkahwinan anak buah..baru hr ni ada kelapangan.. Ok..kali ni kak tim nak share lagi yer..tentang keberkesanan..kalsium terbaik shaklee ..iaitu oesteomatrix.. Sebelum ni seorang sahabat mengadu beliau mengalami masalah kebas2 kaki dan tangan..sebagai seorang sahabat juga jururawat..kak tim..cadang kan sahabat kak tim… Read More »

Pengedar Shaklee Ipoh

Assalammualaikum semua… Terlebih dahulu  kak Tim ingin memperkenalkan diri kak tim. Nama penuh kak tim Fatimahanizan bt A Rahman dan kak Tim adalah anak jati negeri Perak. Dilahirkan di Kampung Tualang Sekah Malim Nawar Perak. Kak Tim berkelulusan Diploma Kejururawatan dari Puteri Nursing College dan telah pun melanjutkan pelajaran ke peringkat ijazah sains kejururawatan pada tahun… Read More »

omega dan kesihatan jantung

kepentingan kesihatan jantung Jantung sebenarnya adalah organ utama dalam sistem kardiovaskular. Ia mampu berdenyut lebih daripada 3.5 bilion kali sepanjang kehidupan dan fungsi utamanya mengepam darah yang membekalkan oksigen dan makanan ke semua bahagian badan. kita perlu mengekalkan kesihatan jantung supaya kita boleh menjalani kehidupan yang lebih bermakna . Dalam keadaan rehat, jantung berdenyut antara… Read More »

Bebas jangkitan dengan vitamin

Assalammualaikum semua Hari ni baru berkesempatan..nak update story..kat blog.. Kak tim nak share..keberkesanan mengamalkan vitamin..dalam kehidupan harian… Sepanjang ramadhan baru ni kak tim memang tak banyak berehat..ada project kuih raya.atas permintaan..kawan -kawan..buat la juga..kan.malam sibuk dengan terawih nya…..boleh dikatakan memang takde la rehat waktu siang harinya… Bila tiba hari raya..memang sibuk la kan open house… Read More »

Allergik – kulit muka kembali pulih

Assalammualaikum…. Hari ni kak tim nak share..keberkesanan vit c dan vit e shaklee.. Awal bulan ramadhan baru ni..seorang sahabat call kak tim..dia nak order vit c shaklee…katanya dia ada masalah resdung..ok la kak tim pun dapatkan vit c untuk beliau…dan cod kat dia..tapi kak tim terkejut bila jumpa dia..sebelum ni kulit muka dia tak la… Read More »

Hidup ceria kembali..sakit lutut berkurangan

Assalammualaikum… Malam ni kak tim nak share lagi..kehebatan dan keberkesanan  gabungan vitamin terbaik..shaklee.. Omega..oesteomatrix..collagen.. Sebulan sudah mak.sedara kak tim ..jatuh..terhentak kepala lututnya..apa lagi bengkak..le..sakit tu dah tentunya..dia dah pi klinik pun untuk dapatkan rawatan…doktor inject ..ubat tahan sakit..memang la masa tu rasa ok kan dah kena pain killer..tapi sakit masih ada walau pun dah hampir… Read More »

Kekal segar semasa ramadhan

Assalmmualaikum… Jom kekal segar ramadhan nnti.. Ramadhan set merupakan titik permulaan kak tim mengenali product shaklee…kebiasaan…setiap kali ramadhan kak tim akan cari nutrisi yang sesuai utk diambil semasa bersahur..ini kerana perut kak tim ni tak leh terima nasi masa bersahur…. Kak tim dah cuba macam2 tapi tetap tak mengenyangkan dan rasa tak bermaya sepanjang hari… Read More »

Ibu sihat keluarga bahagia

Assalammualaikum…semua Celoteh kak tim pagi ni.. “Ibu sihat keluarga bahagia” Setuju tak semua… Mesti setuju kan…kalau ibu kita selalu sakit..mesti kita risau kan..sape tak sayang ibu kan.. Sebagai ibu kak tim pun nak kekal sihat..kenapa ..sebab kita kena sihat..kalau kita sakit..sape yang akan uruskan keluarga..sebagai ibu..kita memang nak beri yang terbaik untuk keluarga kan ..sebenarnya… Read More »

Ganti ubatan dengan vitamin

Assalammualaikum… Lama kak.tim menyepi ..nape agaknya..mencari ilham..untuk dikongsikan… Ok..kali ni kak tim nak kongsi ..kajian yang kak tim buat kat diri sendiri.. Baru ni kak tim sakit tekak..selsema..batuk sikit2..ada kahak la juga..badan rasa nak demam tak demam..semua ni tanda2 kak tim dijangkiti virus…kebiasaan bila kak tim kena sakit2 macam gini ..confirm jumpa doktor nya ..kak… Read More »