Kebas kaki dan tangan hilang dengan kalsium shaklee

Assalammualaikum dan selamat pagi ..kak tim ke udara lagi ..setelah seminggu ni sibuk dengan perkahwinan anak buah..baru hr ni ada kelapangan..

Ok..kali ni kak tim nak share lagi yer..tentang keberkesanan..kalsium terbaik shaklee ..iaitu oesteomatrix..

Sebelum ni seorang sahabat mengadu beliau mengalami masalah kebas2 kaki dan tangan..sebagai seorang sahabat juga jururawat..kak tim..cadang kan sahabat kak tim cuba ambil oesteomatrix..alahmdulillah dalam masa yang singkat beliau kemabali merasa selesa masalah kekebasan beliau berkurangan..alhamdulillah seronok rasanya dpt tolong sahabat..kan..dan beliau repeat order..

Terbaru ni sepupu kak tim mengadu kaki beliau..kerap sakit ketika berjalan dan sentiasa tak selesa..ini menyebabkan beliau merasa malas nk kemana2 nak duduk berehat saja kat rumah..tak selesa kan..sebab sakit2..kak tim pun cadang kan pada beliau cuba la ambik..oesteomatrik ..harga pun bukan mahal sangat kan..apa salah nya mencuba kan..alhamdulillah beliau heoi sangat br beberapa hari ambil oesteomatrix ..masalah kesakitan kaki beliau berkurangan juga..seronok nya dia kak tim tengok maklumlah dah lama sangat tak merasa kehidupan yang selesa akibat kaki yang kerap sakit..siap pi jalan2 lagi dengan anak2 ke kl..

Jadi pada ..sahabat2.kat luar sana jom kita kembali ceria dan sihat dengan vitamin terbaik ..shaklee..percaya la sebab kak tim pun dulu kerap sakit alhamdulillah dgn shaklee kak tim sihat kembali..

Pada yang berminat nak cuba vit cerdik shaklee..boleh la hubungi kak tim yer jururawat shaklee anda

0125197428
Cod ipoh..gopeng

Apa Perbezaan vivix dan ResV…

2020 shaklee keluarkan lagi satu antioksidan.. Terbaik iaitu resv..

Ramai ingat resV ni adalah vivix yang diinnovasikan dalam bentuk soft gel..

Mudah dibawa kemana sahaja

Senang dimakan..

Ye betul ResV sama seperti vivix..

Group of antioxidant..

Tapi ada bezanya tau..

Vivix mengandungi 4 bahan utama yang tinggi kandungan pilifenol dan resveratrol.

Mana kala ResV ada 7 bahan utama yang tinggi agen antioksidan pokifenol dan resveratrol.

Banyak bezanya tu..

Apa bagusnya ResV..

Bagusnya ResV ia dicipta khas untuk kesihatan jantung dan organ peranakan wanita (reproductive system)..

Jadi… ResV membantu mengurangkan risiko kanser wanita dan risiko serangan jantung..

Bestkan ResV..

  1. Ada lagi bezanya.. Boleh rujuk gambar… 
  2. Vivix bagus untuk melindungi sel
  3. Mana kala ResV berfungsi membaiki sel..

Testimoni ReSV

Nak kan kesan yang lebih mantap..

Vivix makan waktu pagi..

ResV diambil malam sebelum tidur..

Jom amalkan antioksidan terbaik shaklee pasti puas hati..

Nak order..

Wasap.. www.wasap.my/60125197428

Promosi september 2019

Assalammualaikum semua..

Memandangkan sekarang cuaca tak menentu..

Kejap panas kejap sejuk udara pun berjerebu..

Cuaca begini kita mudah diserang penyakit.

Terutama pada kanak-kanak.

Sebelum kita dan keluarga kita diserang pelbagai virus dan bakteria..

Better we take percaution..

The best imun booster and protection selain vitamin c adalah nutiferon..

Produk semulajadi dari shaklee..

Ianya terbukti berkesan..

Kak Tim dan keluarga dah pun merasa keberkesanannya

Pertama semasa anak sulung kak Tim terkena kayap pada bahagian mata kak Tim cepat-cepat beri Along makan nutiferon. Alhamdulillah kak Tim bertindak awal kayap tak merebak teruk.

Kedua anak kedua kak Tim batuk selsema selama 2 minggu dah makan ubat + antibiotik tak baik-baik juga..

Kak Tim teringat nutiferon masa tu nutiferon baru je kembali ke pasaran alhamdulillah selepas kak Tim beri abam tiga hari nutiferon selsema kering batuk pun berkurangan.

Latest kak Tim jadi kan nutiferon sebagai rutin supplemen untuk sikecil bongsu since lately ni dia mudah dijangkiti virus batuk selsema gara-gara cuaca yang tak sihat kan..

Alhamdulillah nampak perubahan yang positif selsema makin berkurangan batuk pun dah takde.. Lega rasa hati ni.

Since nutiferon ada promosi bulan ni kan kak Tim ambil peluang jadikan stok.

Nutiferon is proven result..tau kawan-kawan better ada dirumah masing-masing.

  • Kalau nak travel tu jangan lupa bawa bagi anak-anak makan siap-siap.

Bukan apa lagi banyak kita berjumpa dengan orang ramai lagi mudah kita diserang pelbagai virus dan bakteria..

Sebab kita tak tahu sapa carrier.

Jadi yang terbaik kita sediakan barrier.

Apa yang bestnya promosi Shaklee bulan November 2018

Assalammualaikum rakan sihat kak Tim ..apa khabar semua..moga sihat sejahtera hendaknya.

Meh kita tengok apa yang Shaklee sediakan untuk promosi November 2018

Bulan ni Omega Guard ada offer tau

Pembelian 2 botol rakan – rakan semua layak mendapat 5% diskaun.

Manakala  dengan  setiap pembelian 6 botol akan dapat percuma sebotol Omega Guard.

Bestkan..boleh jimat banyak bulan ni korang.

Boleh ajak kawan – kawan kongsi ni kalau nak lagi jimat.

Related image

 

Kak Tim memang sangat – sangat sarankan semua orang tak kira kanak – kanak , orang dewasa dan warga tua amalkan omega dalam kehidupan seharian .

Kerana Omega amat bagus untuk mengekalkan tahap kesihatan .

Bagaimana  omega mengekalkan tahap kesihatan kita meh kak Tim jelaskan.

 

Apa itu Omega Guard

Omega Guard adalah supplement atau makanan tambahan minyak ikan  omega 3.

Omega-3 terdiri daripada EPA dan DHA.

Terdapat pelbagai fungsi EPA dan pelbagai tugas DHA kepada tubuh badan kita.

Fungsi EPA

  • Mencegah kanser
  • Mencegah pembekuan darah
  • Mengawal kadar kolestrol yang berlebihan
  • Baik untuk pesakit jantung
  • Menghindar tekanan perasaan
  • Mencegah penyakit darah tinggi

Tugas DHA

  • Mencegah asma
  • Meningkatkan daya seksual
  • Mencegah sakit kulit
  • Mengelakkan kanser payu dara
  • Mengelak kanser prostat
  • Menghindar daripada migrain, rasa kebas pada anggota badan
  • Mengelakkan rasa sejuk pada kaki dan tangan

 

Banyakkan kebaikan Omega .

Di pasaran terdapat banyak jenis vitamin  omega ni bermacam – macam jenama tetapi kak Tim amat sarankan rakan – rakan sihat Kak Tim memilih Omega Guard keluaran Shaklee.

Kenapa kak Tim cadangkan rakan – rakan sihat Kak Tim pilih Omega Guard Shaklee sebagai vitamin kesihatan.

Terdapat 6 sebab kenapa Omega Guard Shaklee perlu dijadikan pilihan.( seperti dalam gambarajah )

 

Image result for omega shaklee

 

Jelaskan kenapa Omega Guard perlu dijadikan pilihan. Orang tua – tua selalau je cakap Alah membeli menang memakai. Begitu jugala dengan pemilihan vitamin , pastikan pilih vitamin yang selamat dan berkesan.

Apa lagi yer offer dari Shaklee Bulan November ni.

Memandangkan ramai yang berminat dengan sikuning yang cantik pada bulan oktober yang lepas. Maka  bulan ni Shaklee akan sambungkan lagi  free gift berupa travel bag yang berwarna kuning khas  untuk setiap pembelian Youth Skin Set best kan.

Mana yang tak berkesempatan beli Youth Skin Set bulan oktober yang lalu boleh la dapatkan sikuning  yang cantik bulan ini.

Youth skin Set ni memang dah terkenal dengan set jagaan kulit yang bebas kimia dan telah mendapat perhatian ramai .

Rugi tau kalau tak cuba Youth skin Care disamping mendapat kulit yang sihat dan cantik malah ia selamat digunakan tanpa was – was.

Promo Youth November 2018

Apa lagi ye yang bestnya bulan November ni dari Shaklee.

Promosi November 2018 ShakleeBaby murah-murah sangat

 

Wah bestnya bulan ni ada 30% diskaun untuk setiap pembelian produk jagaan bayi dah boleh beli per unit pulak tu.

kalau beli by set boleh dapat free bag dan baby towel lagi best.

Pada yang ada baby kecil tu elok sangat gunakan set jagaan bayi dari Shaklee ni tau .

Kak Tim memang sarankan sangat ibu – ibu gunakan set jagaan bayi Shaklee sebab..

Ia selamat digunakan dan tiada risiko kesan sampingan yang boleh memudaratkan bayi.

 

Bestkan Offer Shaklee November .

 

kalau ada yag terbekenan boleh je hubungi kak Tim

Pengedar Shaklee Ipoh (COD)

Pengedar shaklee Satu Malaysia ( Online Delivering )

 

hp 0125197428

Wanita dan osteoporosis

 

Image result for wanita dan osteoporosi

Selain risiko kanser khusus seperti kanser payudara, kanser pangkal rahim dan kanser ovari yang dihadapi wanita, masalah kesihatan tulang wanita kini makin membimbangkan.

Wanita bukan sahaja mempunyai ketumpatan tulang lebih rendah berbanding lelaki, malahan menghadapi risiko tulang rapuh lebih tinggi selepas menopaus.

Badan manusia mempunyai 206 tulang yang membentuk sistem kerangka dalaman untuk melindungi, menyokong dan mengekalkan bentuk serta pergerakan badan.

Sistem kerangka ini juga menyimpan 99 peratus bekalan kalsium badan, menjadikannya jauh lebih keras berbanding struktur badan lain.

Komposisi tulang terdiri daripada:

* 10 peratus matriks protein fleksibel

* 65 peratus mineral tidak larut seperti kalsium dan fosforus

* 25 peratus air

* sebilangan kecil garam mineral sampingan seperti magnesium, sodium dan bikarbonat.

Tulang adalah struktur hidup dan memerlukan tenaga (makanan) berterusan untuk mengekalkan bentuk dan fungsinya.

Tulang juga mempunyai dua lapisan iaitu lapisan luar yang keras dan kuat (corticol) dan bahagian dalam yang lembut (trabecular).

Tulang tidak dibina dengan hanya satu bentuk kerana tulang yang keras dan padat sepenuhnya akan menjadikannya terlalu berat seterusnya menghalang pergerakan badan yang lancar.

Dua struktur (lembut dan keras) ini menjadikan kerangka badan yang cukup keras untuk melindung dan menyokong tetapi cukup ringan untuk memudahkan pergerakan.

 

 

Image result for wanita dan osteoporosis

Osteoporosis adalah antara penyakit tulang yang paling banyak berlaku kini, terutamanya kepada wanita.

Secara terus, osteoporosis bermakna ‘tulang banyak liang’ dan berlaku apabila tulang corticol menjadi nipis

dan rapuh sementara keutuhan struktur tulang trabecular turut terjejas.

Masalah tulang ini juga tidak mempunyai simptom khusus memandangkan kehilangan ketumpatan dan kualiti tulang berlaku secara berperingkat dan tidak menyebabkan kesakitan kepada penghidap.

 

Biasanya, osteoporosis dikesan apabila keretakan tulang berlaku walaupun penghidap hanya mengalami hentakan yang lemah pada tulang berkenaan.

Dianggarkan sehingga 1.6 juta keretakan akibat osteoporosis berlaku setiap tahun.

Hampir 25 peratus daripada pesakit keretakan pinggul meninggal dunia dalam tempoh satu tahun sementara kira-kira 50 peratus pesakit akan hilang upaya kekal.

Related image

Faktor risiko berlakunya osteoporosis boleh dibahagikan kepada dua iaitu faktor boleh ubah dan tidak boleh ubah.

Risiko tidak boleh ubah : –

Jantina, sejarah keluarga dengan osteoporosis (genetik), kurus atau mempunyai struktur kerangka kecil.

Kira-kira 80 peratus wanita dianggarkan akan mempunyai masalah tulang rapuh terutamanya selepas menopaus.

Golongan wanita boleh kehilangan sehingga 20 peratus ketumpatan asal tulang mereka hanya selepas lima hingga tujuh tahun menopaus.

Wanita yang menopaus lebih awal (sebelum umur 45 tahun) atau telah menjalani pembedahan membuang keseluruhan uterus juga menghadapi risiko osteoporosis yang lebih tinggi

Sesetengah wanita boleh hilang sehingga satu pertiga (33 peratus) struktur tulang mereka menjelang usia 75 tahun.

Golongan lelaki yang mempunyai 30 peratus lebih banyak ketumpatan tulang hanya akan kehilangan sekitar 15 peratus struktur tulang mereka menjelang usia 75 tahun.

 

Risiko boleh ubah pula melibatkan faktor merokok, tidak banyak bergerak, nutrien tulang yang cukup, pengambilan alkohol dan juga kafein.

Jumlah pengambilan kafein, alkohol dan merokok menentukan tahap peningkatan risiko masalah tulang dalam jangka panjang.

 

Image result for how to help stop osteoporosis

 

Osteoporosis masih boleh dielakkan dengan cara :-

 

Menjaga dan mengekalkan kesihatan  tulang .

Tulang ialah tisu hidup yang bertindak menerusi senaman dan pemakanan untuk menjadi lebih kuat.

Otot akan menjadi lebih besar dan kuat apabila sering menggunakannya, begitu juga dengan tulang. Tulang akan menjadi lebih kuat dan padat apabila kita memastikan ia bekerja dan membekalkan nutrien yang betul.

Bagi tulang, ‘bekerja’ bermakna mengendali impak, berat badan atau lebih banyak rintangan.

 

Terdapat dua jenis senaman yang penting untuk membina dan mengekalkan ketumpatan tulang iaitu senaman bebanan dan latihan pengukuhan otot iaitu:-

 

Senaman bebanan

Senaman ini merangkumi aktiviti yang membuatkan anda bergerak menentang graviti ketika berdiri tegak.

Senaman bebanan terbahagi kepada dua jenis iaitu berimpak tinggi dan rendah.

 

Related image

Senaman bebanan berimpak tinggi membantu membina tulang dan mengekalkan kekuatannya.

Contoh senaman bebanan berimpak tinggi seperti menari, aerobik berimpak tinggi, mendaki, joging atau berlari, melompat  tali, menaiki tangga dan bermain tenis.

 

Related image

Senaman bebanan berimpak rendah juga boleh membantu memastikan kekuatan tulang dan lebih selamat bagi mereka yang tidak boleh melakukan senaman berimpak tinggi.

Sekiranya anda tidak boleh melakukan aktiviti senaman bebanan berimpak tinggi, cuba lakukan dengan menggunakan mesin latihan elips, membuat aerobik impak rendah, menggunakan mesin memijak tangga dan berjalan pantas di atas treadmill atau di luar.

 

 

Pengambilan makanan yang sihat juga membantu mengurangkan osteoporosis.

 

Image result for pemakanan elak osteoporosis

Ramai mengetahui kalsium dan vitamin D sangat penting untuk pembinaan tulang yang kuat.

Tetapi kebanyakan orang tidak mengetahui bahawa kita kehilangan kalsium setiap hari apabila berpeluh atau pergi ke tandas.

Bagaimanapun, badan tidak dapat menghasilkan kalsium. Justeru, penting bagi kita membekalkan nutrisi kepada tulang.

Antara sumber baik kalsium ialah makanan daripada kalsium tinggi seperti susu dan hasil tenusu, beberapa jenis sayur-sayuran hijau dan ikan.

Hasil tenusu ialah susu rendah lemak yang mengandungi kalsium tinggi seperti Anlene, yogurt dan keju.

Sekiranya anda suka jenis makanan ini, ia antara cara mudah memperoleh kalsium yang mencukupi untuk kesihatan tulang.

Penting untuk mendapatkan kalsium yang secukupnya daripada makanan yang anda makan. Apabila makanan tidak mengandungi kalsium secukupnya untuk keperluan badan, kalsium akan diambil daripada tulang anda.

Ikan sardin dan salmon (dengan tulang) dalam tin adalah antara cara yang baik untuk mendapatkan kalsium. Anda juga boleh mendapat kalsium dengan mengambil udang dalam tin.

Selain itu, ikan berlemak seperti salmon, kembung, tuna dan sardin juga adalah sumber untuk mendapatkan vitamin D.

 

Beberapa kajian mengaitkan pengambilan buah dan sayur yang banyak dapat memberikan kesihatan kepada tulang mereka dengan lebih baik.

Disebabkan sumber buah dan sayur menggalakkan tulang yang sihat masih belum jelas, sesetengah saintis percaya ia sebenarnya mengandungi nutrien tertentu yang penting untuk tulang.

 

Bagi membantu mengekalkan kesihatan tulang, kurangkan pengambilan minuman beralkohol dan mengandungi kafein. Pengambilan minuman beralkohol yang banyak boleh mengakibatkan kehilangan jisim tulang.

Mereka yang minum terlalu banyak alkohol tidak mendapat kalsium secukupnya dan kemungkinan akan mengurangkan bekalan kalsium dalam badan.

Kopi dan teh juga mengandungi kafein. Kafein akan mengurangkan sedikit penyerapan kalsium. Justeru, pengambilannya lebih daripada tiga cawan kopi setiap hari boleh membahayakan kesihatan tulang.

Sekiranya anda gemar minum kopi dan teh, cara untuk membantu menggantikan semula kehilangan kalsium adalah dengan mendapatkan kalsium secukupnya daripada sumber terbaik bagi memenuhi keperluan badan.

 

Selain daripada pemakanan pengambilan vitamin Kalsium juga boleh membantu dalam mengurangkan risiko osteoporosis.

pemilihan vitamin yang baik menjamin kesihatan tulang.

Osteomatrik merupakan kalsium terbaik yang dikeluarkan oleh Syarikat Shaklee.

kandungan yang terdapat pada Osteomatrik melengkapkan keperluan Kalsium pada tulang.

Jadi kenapa perlu risau Osteomatrik kan ada …Say no to Osteoporosis…

 

Image result for osteomatrix shaklee

 

Hubungi Kak Tim jika nak dapatkan Osteomatrik

Pengedar Shaklee Ipoh (COD)

Pengedar Shaklee Satu Malaysia ( Online Delivery )

www.wasap,my/60125197428

 

 

 

Pengedar Shaklee Ipoh Perak

Hai Assalammualaikum rakan – rakan sihat kak Tim

Kak Tim nak perkenalkan sahabat – sahabat kak Tim yang akan membantu rakan – rakan semua kembali sihat, kekal sihat , kekal cantik dan kekal bertenaga.

Insyaallah kami akan membantu rakan – rakan semua mendapatkan vitamin piliihan debgan cepat dan tepat.

Samada melalui penghantaran terus ke rumah atau pun penghantaran secara atas talian.

Insyaallah kami akan memberikan yang terbaik..

 

Perkenal kan sahabat – sahabat Kak Tim

Pn Nurul Nadiah

Pengedar Shaklee Ipoh,Medan Gopeng, Maju Rapat dan kawasan yang berhampiran.

Beliau merupakan seorang jururawat terlatih di sebuah hospital swasta yang terdapat di Ipoh.

Mempunyai pengalaman bekerja selama 2 tahun di wad medikal.

Berminat menjadi pengedar apabila jatuh cinta dengan produk Vivix

Ini kerana beliau telah memberikan Abi beliau vivix sepanjang Abi beliau terlantar sakit akibat setangan strok..

Alhamdulillah berkat jagaan beliau disamping pengambilan vivix sebagai supplemen tambahan Abi makin sembuh

Dari tidak boleh menelan..sekarang dah boleh makan nasi

Dari tidak boleh bercakap dah boleh bercakap kembali.

Dari tak boleh duduk sekarang dah boleh duduk dikerusi.

Sekarang Abi sedang menjalani rawatan physio dengan bantuan walking frame..

Dan Abi memang kelihatan sihat dan bertenaga..

Nadiah percaya ramai lagi yang nadiah boleh bantu sekiranya dia jadi pengedar Shaklee..terutama dalan jagaan pesakit stroke.

Boleh hubungi Nadia sekiranya rakan – rakan memerlukan vitamin Shaklee.

Insyaallah Nadiah akan bantu.

 

Puan Rafidah bt Hamdan

Pengedar Shaklee Meru dan Batu Gajah

 

Ibu kepada 3 cahaya mata.

kecik molek orangnya . Bekerja sebagai seorang kerani dia salah sebuah syarikat swasta di Meru Ipoh.

Berminat untuk menjadi pengedar Shaklee apabila beliau yakin vitamin Shaklee ini bagus dan boleh membantu rakan – rakan kembali sihat dan kekal sihat.

Sebagaimana beliau yang merasa perubahan pada dirinya sendiri..apabila mengamalkan osteomatrik shaklee setiap malam . Kalau dulu badan – badan nya sakit selalu kini alhamdulillah badan dah tak sakit lagi.

Rakan – rakan di area batu gajah dan meru boleh hubungi Pn Rafidah bagi mendapatkan Vitamin Shaklee anda.

 

Cik Miza Fatini

Pengedar Shaklee Area Ampang, Rapat Setia Baru, Ipoh jaya dan Tambun.

Merupakan seorang pelajar Universiti Teknologi Petronas.

Shaklee Effect yang beliau rasai ialah apabila masalah resdung beliau berkurangan .kebiasaannya apabila bangun pagi mesti bersin kini tidak lagi.

Beliau juga telah mengambil set tonsil ini kerana beliau selalu demam gara – gara tonsil beliau membengkak akibat jangkitan kuman .

Alhamdulillah selepas mengamalkan set tonsil beliau jarang – jarang dijangkiti kuman  malah demam pun tak sekerap dulu.

Boleh hubungi Cik Miza Fatini ataupun ibunya Pn Akma untuk dapatkan vitamin anda..di hp no..0174461747

 

 

 

 

 

kepentingan zat mineral zink untuk mengekalkan tahap kesihatan yang optimum.

Assalammualaikum semua..

Teringat Kak Tim masa mula – mula jadi pengedar Shaklee pada tahun 2016.

Pelanggan Kak Tim yang pertama hubungi kak Tim bertanyakan tentang vitamin zinc

Complex.

Semasa Kak Tim join bisnes Shaklee masa ni Zinc Complex tiada lagi di pasaran.

Masa ni Shaklee telah memberhentikan pengeluran Zinc Complex atas tujuan untuk

penambah baikan mutu Zinc Complex.

 

Alhamdulillah oktober 2018.. Zinc Complex telah kembali berada dipasaran.

ini merupkan berita baik bagi pengamal tegar vitamin Zinc Complex .

 

Disini Kak Tim nak ceritakan serba sedikit tentang apa itu Zinc dan bagaimana Zinc

membantu dalam mengekalkan tahap kesihatan kita .

 

Apa Itu zink/zinc

  • Zink atau zinc adalah sejenis mineral yang dirumus daripada zink gluconat yang bergabung dengan nutrien lain seperti kalsium dan serbuk alfalfa untuk menghasilkan zink yang mudah untuk diserap oleh tubuh kita.
  • Ia sesuai untuk pengambilan jangka panjang dan berkesan untuk mengeluarkan logam toksik yang berat seperti kadmium dan plumbum dari tubuh kita.
  • Zink bertindak meransang tindakan enzim dan menggalakkan reaksi biokimia di dalam tubuh manusia.
  • Zink juga berperanan membantu proses metabolisma lemak, protein dan karbohidrat.
  • Setiap daripada kita memerlukan zink untuk mengekalkan kesihatan tubuh di mana ia boleh diperolehi daripada sumber pemakanan seharian atau melalui pengambilan tablet zink.

Apakah manfaat Zinc

  • Mengatasi masalah kulit yang berjerawat
  • Mengekalkan deria bau dan rasa supaya sentiasa sihat dan sensitif terhadap ransangan
  • Menambah kesihatan dan kemampuan seksual lelaki
  • Memperbaiki masalah rambut
  • Membentuk kolagen untuk pertumbuhan kulit, kuku dan organ.
  • Mempertingkatkan sistem imun melalui pengeluaran kelenjar thymus yang mampu menghalang jangkitan penyakit
  • Menyegerakan penyembuhan luka
  • Mengatasi kelesuan kronik Jadi

Risiko kekurangan Zinc pada tubuh.

  •  Kurang daya pertahanan badan
  •  Proses penyembuhan luka menjadi lambat
  •  Masalah kesuburan bagi lelaki
  • Osteoprosis
  • Gangguan pencernaan
  • Gangguan perkembangan janin
  • Gangguan deria rasa dan bau
  •  Gangguan penglihatan

keperluan zat zink

mengikut peringkat umur

  • Bayi memerlukan 4 – 5 mg sehari
  • kanak – kanak berusia  1 – 3 tahun memerlukan 3 mg sehari
  • kanak – kanak berusia  4 – 8 tahun memerlukan 4 – 5 mg sehari
  • Wanita memerlukan  8 – 10 mg sehari
  • wanita hamil memerlukan 10 – 15 mg sehari
  • lelaki memerlukan lebih banyak  zinc  15 – 20 mg sehari

Makanan tinggi kandungan Zink

Image result for makanan tinggi kandungan zinc

 

kadang – kadang agak sukar untuk kita memenuhi keperluan Zink pada tubuh kita melalui pemakanan. Jadi cara paling mudah untuk mendapatkan zat mineral zink adalah dengan mengamalkan pengambilan Vitamin Shaklee Zinc Complex.

Image result for zinc complex shaklee 2018

Info tambahan

Zinc disarankan diambil sebelum makan.

  • Kebanyakan makanan yang mengandungi fiber (serat) seperti kekacang, roti dan nasi mengandungi phytates. Phytates yang terkandung di dalam tablet zink akan mengikat makanan lain yang juga mengandungi phytates.
  • Apabila phytates menjadi aktif, ianya akan menjejaskan bioavailability zink yang mudah “kalah” pada nutrien lain. Jadi, pengambilan zink selepas makan akan mengganggu dan melumpuhkan penyerapan zink ke dalam tubuh kita.
  • Untuk penyerapan dengan kadar yang maksimum, kita disarankan agar mengambil tablet zink atau makanan yang kaya dengan kandungan zink sebelum mengambil apa-apa hidangan terutamanya yang mengandungi phytates.
  • Zink bersifat mineral dan perut kita berasid. Asid akan melarutkan zink dengan lebih cepat semasa perut kosong. Segala mineral yang terkandung dalam zink akan dapat diserap dengan lebih optimum, sekaligus akan memberikan kita segala manfaat zink yang diperlukan tubuh.

Zinc disarankan diambil sebelum makan kerana kehadiran Asid Phytics .

Apakah itu Asid Phytic ?

Asid phytics atau phytic acids adalah sejenis asid yang menyimpan fosforus.

Ia juga dikenali sebagai enzim yang akan membantu tubuh kita untuk memecahkan phytic acid serta

membebaskan mineral dalam keseluruhan bijirin dan kekacang yang kita makan.

 

Asid phytic boleh mengikat mineral dalam usus sebelum ia diserap dan mempengaruhi enzim pencernaan.

Phytates juga mengganggu pencernaan kanji, protein, dan lemak. Oleh kerana itu ia sering dianggap sebagai anti – nutrien kerana ia

mengikat mineral dalam saluran pencernaan, menjadikannya kurang bersedia untuk keperluan badan kita.

Pengambilan phytates yang berlebihan boleh mengganggu penyerapan  kalsium dan boleh merosakkan tulang.

 

Kesimpulannya mineral zinc merupakan salah satu mineral yang amat diperlukan oleh tubuh kita  bagi mengekalkan tahap kesihatan yang optimum.

 

Boleh hubungi Kak Tim untuk dapatkan Zinc Complex anda

Pengedar Sah Shaklee Ipoh ( COD )

Pengedar Sah Shaklee satu Malaysia ( Online Delivering )

Hp 0125197428

 

 

 

 

 

 

 

Vitamin C membantu dalam penyembuhan luka pembedahan.

Assalammualaikum semua..

Hari ni kak Tim nak cerita tentang keberkesanan Vitamin C dalam membantu proses penyembuhan luka pembedahan.

ini merupakan kisah benar tentang sahabat Kak Tim . Beliau telah menjadi pembedahan di bahangian lutut.

Selepas satu bulan menjalani pembedahan lutut , beliau telah pergi membuat rawatan susulan .

Semasa pemeriksaan dijalankan dr memberitahu lukanya tidak sembuh dengan baik walhal beliau telah mengamalkan pati ikan haruan

untuk bantu dalam proses penyembuhan sebab ramai yang cakap pati ikan haruan bagus untuk penyembuhan luka.

 

Betapa hampanya beliau bila diberitahu lukanya tak sembuh dengan baik , mungkin pati ikan haruan tak sesuai dengan kulit beliau.

Nak dijadikan cerita , sahabat kak Tim bertanya kepada Kak Tim apa vitamin yang bagus untuk penyembuhan luka.

Kak Tim cadangkan Vitamin C . Ini kerana vitamin C memang bagus untuk penyembuhan luka .

 

Alhamdulillah dalam masa seminggu luka  beliau nampak kering dan luka jahitan mula rapat kalau tidak sebelum ini luka

jahitan agak renggang (wound Gapping).

 

Dekat sini kak Tim akan kongsikan kenapa Sustained Release Vitamin C Shaklee perlu dijadikan pilihan antaranya :-

 

 

1. Keistimewaannya

 

 

 

Related image

 

Image result for manfaat vitamin c shaklee

 

 

2. Khasiat dan kebaikan  Sustained Released Vita-C

 

Image result for manfaat vitamin c shaklee

Bestkan Sustained Release Vita C …lagi best bulan Oktober ni ada promosi…..

 

Related image

 

Berminat nak cuba Sustained Released Vita C. boleh je hubungi Kak Tim 0125197428

 

 

Pengedar Shaklee Ipoh (cod )

Pengedar Shaklee satu Malaysia. ( Online Delivering )

hp 0125197428

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BESTNYA PROMOSI VITAMIN SHAKLEE SEPTEMBER 2018

BAGAIMANA OSTEOMATRIK BANTU KITA KEARAH KEHIDUPAN YANG LEBIH SIHAT

 

Image result for osteomatrix shaklee fungsi

 

 

DAPATKAN OSTEOMATRIK DENGAN HARGA DISKAUN BELI 3 DENGAN 5% DISKAUN 

 

 

 DENGAN SETIAP PEMBELIAN YOUTH SKIN SET  ANDA LAYAK MENDAPAT FACIAL CLEANSING DEVICE SECARA PERCUMA  JANGAN LEPASKAN PELUANG , BEST SANGAT GUNA CLEANSING DEVICE NI  TAU.

 

 

Related image

 

 KANDUNGAN SET JAGAAN KULIT YOUTH TERDIRI DARIPADA:-

Muscadine Grape

Polifenol Muscadine Grape berfungsi melindungi dan memperbaiki DNA sel dalam masa yang sama menghalang kerosakan kolagen dan elastin.

Lotus Japonicus

Lotus Japonicus mengaktifkan protein youth yang penting untuk penjanaan semula sel bagi menghasilkan lebih kolagen ,elastin dan fibrilin .

Youth complex dihasilkan bersama dengan lotus Japoniscus dan Schisandra Chinensis Fruit extract , yang membekalkan lebih banyak nutrient dan tenaga kepada kulit secara berstruktur.

Apple Stem Cell Extract

Kajian menujukkan bahawa Apple Stem Cell Extract mengaktifkan dan mempercepatkan pembaharuan sel kulit  agar kulit kelihatan lebih muda .

Ia juga mengekalkan serta memperbaiki tisu kulit supaya kulit anda kelihatan lebih berseri , lembut dan lebih lama .

Schisandra Chinensis Fruit Extract

Secara tradisionalnya , herba ini digunakan di China ,Jepun dan korea untuk melegakan dan menenangkan keradangan dan kegatalan kulit . Sesuai untuk semua jenis kulit. Schisandra Chinensis Fruit Extract menyokong struktur kulit muda dengan menyuburkan kulit dengan vitamin semulajadi dan antioksidan.

Vital Repair complex

Vital Repair Complex yang mempunyai pelbagai paten memberikan nutrien antioksida dan vitamin – vitamin penting untuk menghalang radikal bebas yang merosakkan kulit dan menggalakkan tumbesaran sel sihat.

YOUTH SKIN SET 100% VEGAN FREE CHEMICAL INGREDIENTS.

RUGI KALAU TAK CUBA YOUTH…

 

BAGI BAKAL – BAKAL IBU YANG MASIH MENCARI SET NUTRISI KETIKA HAMIL  SHAKLEE MENYEDIAKAN 

RANGKAIAN VITAMIN DAN NUTRISI TERBAIK UNTUK KESIHATAN IBU DAN BAYI SEPANJANG KEHAMILAN.

 

 

Image result for promosi shaklee september 2018

 

Image result for set kehamilan shaklee trimester pertama

IBU – IBU PRIHATIN MESTI NAK CARI SET JAGAAN BAYI YANG SELAMAT DIGUNAKAN  

PROMOSI SET JAGAAN BAYI SHAKLEE MASIH DITERUSKAN JADI DAPATKAN SEGERA SET JAGAAN BAYI YANG TERBUKTI BEBAS BAHAN KIMIA .

 

 

 

Image result for SET JAGAAN BAYI SHAKLEE

 


HUBUNGI KAK TIM UNTUK DAPATKAN SET PROMOSI SHAKLEE

PENGEDAR SAH SHAKLEE  ID 1229987

COD IPOH PERAK

ONLINE DELIVERY SATU MALAYSIA

HP 0125197428

REVOLUSI SET JAGAAN KULIT YOUTH SHAKLEE – REVIEW HARGA

Youth adalah satu revolusi .

Dihasilkan dengan lapan paten dan paten yang diproses.

 

Setiap produk Youth diformulasi secara spesifik untuk menanggani pelbagai faktor penuaan akibat dari :-

  • Gaya hidup

  • Faktor persekitaran ( radikal bebas )

  • Faktor penuaan.

 

See the source image

Ramuan Youth berasaskan botanical.

 

Image result for KUASA BOTANIKAL YOUTH

Muscadine Grape

Polifenol Muscadine Grape berfungsi melindungi dan memperbaiki DNA sel dalam masa yang sama menghalang kerosakan kolagen dan elastin.

Lotus Japonicus

Lotus Japonicus mengaktifkan protein youth yang penting untuk penjanaan semula sel bagi menghasilkan lebih kolagen ,elastin dan fibrilin .

Youth complex dihasilkan bersama dengan lotus Japoniscus dan Schisandra Chinensis Fruit extract , yang membekalkan lebih banyak nutrient dan tenaga kepada kulit secara berstruktur.

Apple Stem Cell Extract

Kajian menujukkan bahawa Apple Stem Cell Extract mengaktifkan dan mempercepatkan pembaharuan sel kulit  agar kulit kelihatan lebih muda .

Ia juga mengekalkan serta memperbaiki tisu kulit supaya kulit anda kelihatan lebih berseri , lembut dan lebih lama .

Schisandra Chinensis Fruit Extract

Secara tradisionalnya , herba ini digunakan di China ,Jepun dan korea untuk melegakan dan menenangkan keradangan dan kegatalan kulit . Sesuai untuk semua jenis kulit. Schisandra Chinensis Fruit Extract menyokong struktur kulit muda dengan menyuburkan kulit dengan vitamin semulajadi dan antioksidan.

Vital Repair complex

Vital Repair Complex yang mempunyai pelbagai paten memberikan nutrien antioksida dan vitamin – vitamin penting untuk menghalang radikal bebas yang merosakkan kulit dan menggalakkan tumbesaran sel sihat.

 

SET JAGAAN MUKA YOUTH TERDIRI DARIPADA:-

  1. LUMINOUS GEL OIL CLEANSERImage result for youth cleanser shaklee
  • 3 dalam 1 , tidak mengandungi sabun , pH seimbang , pembersih ini menggabungkan campuran vitamin yang dipaten dan polifenol serta alga untuk memperhalus dengan lembut , menyuci dan menyediakan kulit anda untuk langkah seterusnya .
  • Bahan utama yang digunakan –  Vital repair +Muscadine Grape Extract  + Ekstract Alga Hijau yang menghaluskan kulit.

 

RETAIL PRICE : RM 205.38

 

 

 

 

                                                                2. PERFECTING SKIN TONER

  • Membebaskan kulit dari sel – sel kusamRelated image dan ejen pencemar persekitaran .
  • Membersihkan sel kulit mati , menghidratkan dan membekalkan nutrisi bersama campuran vitamin penting polifenol dan bahan – bahan botanikal yang berpaten untuk kulit yang berseri.
  • Bahan utama yang digunakan  – Vital Repair + Muscadine Grape Extract + Ekstract Alga Hijau yang meremajakan kulit.

RETAIL PRICE : RM 212.00

 

 

 

 

 

 

 

3. YOUTH ACTIVATING SERUM

Image result for youth cleanser shaklee

  • Youth Activating Serum mengandungi 10 kali ganda bahan aktif untuk memulakan langkah pembaharuan sel yang kritikal .
  • Terdiri daripada campuran youth complex , ia menggalakkan  penghasilan kolagen dan pembaharuan pada peringkat sel .
  • Membuatkan kulit kelihatan muda dan berseri.
  • Bahan utama yang digunakan YOUTH Complex dengan Apple Cell , Lotus Japoniscus,Vitamin A berkapsul.

RETAIL PRICE : RM 437.25

 

 

 

 

 

4. AGE DEFENSE MOISTURISER – SPF 50

Image result for youth skin care shaklee moisturiser

Perlindungan untuk kulit anda adalah lebih daripada hanya  melindungi nya daripada sinaran matahari .

Lindungi kulit anda lebih dari sekadar sinaran matahari dengan perlindung matahari berspektrum luas SPF 50 UVA/UVB.

Vitamin dan nutrient botani melembapkan penampilan kulit anda secara meneluruh.

Bahan utama yang digunakan  SPF 50, vital repair+ , Muscadine Grape Extract.

 RETAIL PRICE: 218.63

 

 

5. ADVANCE RENEWAL NIGHT CREAM – LIGHT

Image result for youth skin care shaklee moisturiser

Ekstract Alga Marin , Muscadine Grape dan Lotus Japoniscus , serta antioksidan yang lain menggalakkan proses pembaharuan sel kulit semasa tidur.

Campuran botanikal khas kami membantu merangsangpenghasilan kolagen dan elastin, membuatkan kuit kelihatan lebih muda dan licin.

RETAIL PRICE : 265.00

 

 

 

6. RADIANCE C+E  Image result for RADIANCE C+E

Dos sebanyak 20% vitamin C tulen yang berpaten  dan vitamin E serta ekstrak sel raspberi membantu untuk menegang , mencerah dan mengurangkan kehadiran garisan halus dan kedutan.

Radiance C+E mengurangkan kehadiran tompok usia , melicinkan tekstur kulit , memperbaiki tona kulit secara keseluruhan.

RETAIL PRICE : RM437.25

 

KEBERKESANAN YOUTH SKIN CARE.

Image result for KEBERKESANAN YOUTH SKIN CARE

 

 

 

Image result for YOUTH SKIN SET OFFER MAY

 

Image result for YOUTH SKIN SET INSENTIVE SET TREATMENT

INTENSIVE TREATMENT SET  RETAIL PRICE : RM 1338.26

Dengan setiap pembelian Intensive Treatment Set anda layak :-

  • Free Registration as shaklee member
  • Tiada kos penghantaran dikenakan
  • Menerima bonus shaklee bernilai Rm40 ++

Dan pada bulan May ini shaklee melanjutkan promosi dengan setiap pembelian Intensive Treatment Set anda layak menerima Radian C+E yang berharga RM437.25  secara percuma  best kan.

Jangan lepaskan peluang ini cepat dapatkan  youth skin set selagi stok masih ada .

Pembelian secara per unit bermula pada 15.May 2018.

Bagaimana nak dapat kan youth hubungi je Kak Tim call /wassap  0125197428

 

 

Online delivering satu malaysia

COD Ipoh Perak

 

 

 

 

 

 

Best nya promosi Mei 2018

 

Bestnya Promosi sempena Ramdhan Al Mubaraq

 

Assalammualaikum dan salam sejahtera pengguna – pengguna hebat Vitamin terbaik Shaklee .

 

Memandangkan tak lama lagi bulan yang dinantikan oleh semua umat islam sedunia ” Ramadhan Al Mubaraq ”

akan tiba sudah tentu ramai yang mencari – cari nutrisi tambahan untuk kekal segar dan bertenaga sepanjang Ramadhan.

Terutama pada yang bekerja , berniaga  dan yang sedang belajar sudah tentu memerlukan vitamin dan nutrisi yang baik supaya boleh kekal fokus dalam tugasan seharian.

 

 

Sempena Ramadhan yang akan tiba tak lama lagi pakar – pakar nutrisi shaklee mencadangkan beberapa jenis

vitamin dan nutrisi yang sesuai sangat diamalkan sepanjang tempoh berpuasa.

 

 

Sempena Ramadhan kali ini shaklee begitu prihatin dan telah memberi potongan harga yang amat menarik  seperti di lampiran :-

 

Setiap pembelian 2 botol (Twin Pack )

  1. Perfomance Drink
  2. Meal Shake perissa vanilla
  3. Cinch Shake Mix

Anda layak mendapat 10% diskaun beserta Eco green bag secara percuma.

 

Manakala  dengan setiap pembelian set cleanse and burn  dan set revitalise  anda juga akan diberi Eco Green Bag yang cantik dan praktikal.

 

 

 

 

Shaklee bukan sahaja prihatin dengan kesihatan dalaman malahan kecantikan luaran juga dititik beratkan dengan itu Shaklee telah berbesar hati melanjutkan promosi dengan setiap pembelian Youth skin set anda akan diberi secara PERCUMA Radiance C dan E yang bernilai Rm437 .

 

Promosi akan berakhir pada 31 Mei 2018.

 

Shaklee bukan sahaja menitik beratkan kesihatan dan kecantikan orang dewasa malah untuk si manja kesayangan

pun disediakan dengan itu shaklee telah melanjutkan lagi promosi set jagaan bayi dengan pembelian 3 set dengan

harga 2 set untungnya . Dah lah dapat harga yang berbaloi dapat pula tuala bayi yang berkualiti tinggi.

Boleh la belikan untuk simanja ataupun dijadikan hadiah pada rakan – rakan dan sedara mara yang baru menerima cahaya mata.

Set jagaan bayi Shaklee terbukti selamat digunakan dan boleh digunakan tanpa was – was.

 

 

Best kan promosi Mei kali ini rugi kalau tak grab . kalau ada yang berminat nak mencuba mana – mana promosi

seperti yang dinyatakan jangan teragak – agak hubungi Kak Tim .

 

HP 0125197428

COD IPOH PERAK

ONLINE DELIVERY SATU MALAYSIA.