Coenzyme Q10 vitamin untuk kesihatan jantung.

Apakah Coenzym Q10 CoQ10 merupakan zat makanan larut lemak yang hadir semulajadi dan boleh didapati dalam semua bahagian tubuh dan bahan yang menyamai vitamin ini merupakan anti oksida dan menjadi komponen penting kepada beberapa aktiviti berkaitan metabolisma tenaga. CoQ10 banyak dijumpai dalam mitokondria, di mana beberapa siri reaksi biokimia mengambil tempat serta pembentukan tenaga yang… Read More »

Pemilihan set jagaan kulit yang tepat mempengaruhi faktor kesihatan kulit dan minda.

  KENAPA PEMILIHAN PRODUK KESIHATAN KULIT ITU PERLU? Kulit wajah seseorang itu melambangkan keperibadian seseorang..setuju tak? kenapa kak tim katakan begitu ini adalah kerana wajah seseorang mencerminkan sikap seseorang sebagai contoh kalau wajah seseorang itu kelihatan kusam dan bermasaalah individu tersebut pasti akan kelihatan  sedih. kulit muka yang tidak sihat juga merupakan punca ramai orang… Read More »

Journey to success….bestnya bisnes bersama shaklee

Assalammualaikum semua.. kali ni kak tim nak kongsi  ” berita gembira ” September baru ni kak tim dah capai target kak tim nak naik rank dari SID kepada Supervisor dengan mencapai hasil jualan 3000 UV . Kak tim memang tak sangka Kak Tim boleh naik rank secepat ini..Alhamdulillah berkat kesungguhan serta sokongan  dari  mentor Kak… Read More »

Keperluan vitamin dan pemakanan yang sesuai untuk wanita menopouse

    Apabila meningkatnya umur ,semua wanita akan mengalami menopouse cuma tidak boleh disahkan bila tetapi ia merupakan fisiologi normal pada setiap wanita. Sekirannya seseorang wanita itu  telah menopouse maka amatlah perlu  menjaga tahap kesihatan masing – masing . Sebagai wanita kita patut tahu apa itu menopouse ,fisiologi menopouse , tanda – tanda menopouse , risiko… Read More »

Pengedar Shaklee Ipoh

Assalammualaikum semua… Terlebih dahulu  kak Tim ingin memperkenalkan diri kak tim. Nama penuh kak tim Fatimahanizan bt A Rahman dan kak Tim adalah anak jati negeri Perak. Dilahirkan di Kampung Tualang Sekah Malim Nawar Perak. Kak Tim berkelulusan Diploma Kejururawatan dari Puteri Nursing College dan telah pun melanjutkan pelajaran ke peringkat ijazah sains kejururawatan pada tahun… Read More »

omega dan kesihatan jantung

kepentingan kesihatan jantung Jantung sebenarnya adalah organ utama dalam sistem kardiovaskular. Ia mampu berdenyut lebih daripada 3.5 bilion kali sepanjang kehidupan dan fungsi utamanya mengepam darah yang membekalkan oksigen dan makanan ke semua bahagian badan. kita perlu mengekalkan kesihatan jantung supaya kita boleh menjalani kehidupan yang lebih bermakna . Dalam keadaan rehat, jantung berdenyut antara… Read More »

Bebas jangkitan dengan vitamin

Assalammualaikum semua Hari ni baru berkesempatan..nak update story..kat blog.. Kak tim nak share..keberkesanan mengamalkan vitamin..dalam kehidupan harian… Sepanjang ramadhan baru ni kak tim memang tak banyak berehat..ada project kuih raya.atas permintaan..kawan -kawan..buat la juga..kan.malam sibuk dengan terawih nya…..boleh dikatakan memang takde la rehat waktu siang harinya… Bila tiba hari raya..memang sibuk la kan open house… Read More »

Allergik – kulit muka kembali pulih

Assalammualaikum…. Hari ni kak tim nak share..keberkesanan vit c dan vit e shaklee.. Awal bulan ramadhan baru ni..seorang sahabat call kak tim..dia nak order vit c shaklee…katanya dia ada masalah resdung..ok la kak tim pun dapatkan vit c untuk beliau…dan cod kat dia..tapi kak tim terkejut bila jumpa dia..sebelum ni kulit muka dia tak la… Read More »