Category Archives: kembali sihat

Pemilihan set jagaan kulit yang tepat mempengaruhi faktor kesihatan kulit dan minda.

  KENAPA PEMILIHAN PRODUK KESIHATAN KULIT ITU PERLU? Kulit wajah seseorang itu melambangkan keperibadian seseorang..setuju tak? kenapa kak tim katakan begitu ini adalah kerana wajah seseorang mencerminkan sikap seseorang sebagai contoh kalau wajah seseorang itu kelihatan kusam dan bermasaalah individu tersebut pasti akan kelihatan  sedih. kulit muka yang tidak sihat juga merupakan punca ramai orang… Read More »

omega dan kesihatan jantung

kepentingan kesihatan jantung Jantung sebenarnya adalah organ utama dalam sistem kardiovaskular. Ia mampu berdenyut lebih daripada 3.5 bilion kali sepanjang kehidupan dan fungsi utamanya mengepam darah yang membekalkan oksigen dan makanan ke semua bahagian badan. kita perlu mengekalkan kesihatan jantung supaya kita boleh menjalani kehidupan yang lebih bermakna . Dalam keadaan rehat, jantung berdenyut antara… Read More »

Ganti ubatan dengan vitamin

Assalammualaikum… Lama kak.tim menyepi ..nape agaknya..mencari ilham..untuk dikongsikan… Ok..kali ni kak tim nak kongsi ..kajian yang kak tim buat kat diri sendiri.. Baru ni kak tim sakit tekak..selsema..batuk sikit2..ada kahak la juga..badan rasa nak demam tak demam..semua ni tanda2 kak tim dijangkiti virus…kebiasaan bila kak tim kena sakit2 macam gini ..confirm jumpa doktor nya ..kak… Read More »

Kalsium terbaik untuk semua…

  Kalsium terbaik untuk semua… Salam jumaat..semua.. Pagi ni..kak tim nak share keberkesanan..pengambilan vit shaklee  oesteomatrix Kenapa kak tim kata ia berkesan..sebabnya..2 bulan yang lepas seorang sahabat kak tim..mengadu..mengalami kekebasan pada kaki dan tangan..yang kerap selepas beliau pulang dari bercuti ke australia… Jadi sebagai seorang sahabat dan juga jiwa jururawat ..ni kak tim mencadangkan pada… Read More »

Kebas kaki dan tangan hilang dengan kalsium shaklee

Assalammualaikum dan selamat pagi ..kak tim ke udara lagi ..setelah seminggu ni sibuk dengan perkahwinan anak buah..baru hr ni ada kelapangan.. Ok..kali ni kak tim nak share lagi yer..tentang keberkesanan..kalsium terbaik shaklee ..iaitu oesteomatrix.. Sebelum ni seorang sahabat mengadu beliau mengalami masalah kebas2 kaki dan tangan..sebagai seorang sahabat juga jururawat..kak tim..cadang kan sahabat kak tim… Read More »

Kekal segar..semasa bekerja..

Assalammualaikum semua..hmm hr ni kak tim nak berkongsi lagi tentang kehebatan vitamin terbaik shaklee.. Baru-baru..ni seorang sahabat ..juga seorang guru..mengadu merasa letih dan stress..maklum la kan zaman sekarang ni bebanan kerja bertambah..hujung -hujung tahun ni lagi pening dengan kpi..dulu masa kak tim keja ..pening la .. Sebagai rakan dan juga seorang jururawat..memang concern la bab-bab… Read More »